Macierze
M.: Witam, dopiero zaczęłam przygodę z macierzami i co do niektórych zadań potrzebuję wskazówek

Polecenie:
rozwiąż układ równań sprowadzając macierz układu do postaci zredukowanej
2x+9y+z−3t+5s=2
x+4y−z+2t=7
x+5y+2z−5t+5s=−5
(zmieniłam sobie kolejność równań, by mieć łatwiejsza macierz do zredukowania)
[ 1 5 2 −5 5 | −5]
| 1 4 −1 2 0 | 7 |
[ 2 9 1 −3 5 | 2 ]
po przekształceniu macierzy wyszła mi taka:
[ 1 0 −13 30 −20 | 55 ]
[ 0 1 3 −7 5 | −12]
x=55+13z−30t+20s
y= −12−3z+7t−5s
z ∊R
t∊R
s∊R
i dalsza część zadania (za którą nie wiem jak się zabrać)
Podaj jedno z rozwiązań, w którym
a) x=1; b) x=1 i y=0;
c) y=3; d) x=0, y=1 i t=2
np. w a za x podstawiam 1 a reszte niewiadomych dobieram, kombinując, żeby mi wyszedł wynik,
czy mogę wziąć za x=1 a za z,t,s np. 0 albo 1 żeby łatwo i szybko podać przykładowe
rozwiązanie?