matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Okręgi
Maturzysta:
Napisz równanie okręgu o środku w punkcie S=(−1,2) i promieniu r = 4. (x+1)
2
+(y−2)
2
=16 Czy zrobiłem to zadanie dobrze?
10 gru 11:43
Artur_z_miasta_Neptuna:
dobrze
10 gru 11:45