matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz równanie i miejsca zerowe nie mam pojęcia jak to wyliczyc
ola:
k{y=4−x
2
k{2x−4−x
2
=−5
10 gru 09:18
ola:
czy mógłby mi ktos pomóc to obliczyć?
10 gru 09:27
aniabb:
x
2
−2x−1=0 Δ=4+4 = 8 x1= 1−
√
2
y1= 1+2
√
2
x2= 1+
√
2
y2=1−2
√
2
10 gru 09:41