matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz ZW
tn:
sin
2
x(1−sin
2
x) Jak tutaj wyznaczyć ZW ?
10 gru 00:00
Godzio:
1
1
sin
2
x(1 − sin
2
x) = sin
2
x * cos
2
x =
* (2sinxcosx)
2
=
sin
2
(2x)
4
4
0 ≤ sin
2
(2x) ≤ 1
1
0 ≤ ... ≤
4
10 gru 00:01
aniabb:
(sinxcosx)
2
=1/4(2sinxcosx)
2
ZW <0;1/4>
10 gru 00:01