matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartość wyrażenia
Monika:
[(x
2
−2xy+x)/(x−y
2
+xy)] dla x=ułamek −1/2, y=2
9 gru 23:43
Monika:
prosze pomóżcie
9 gru 23:46
aniabb:
1/4 +2 −1/2
2,5
=
= −5/11
−1/2 −4 −1
−5,5
9 gru 23:46
Monika:
dziękuję bardzo
9 gru 23:46