Z góry dzięki za pomoc :)
Nina: Proszę o pełne rozwiązanie jeśli można
Oblicz wartość wyrażenia:
(√3+√2)(√3−√2)+(√2−√8)2=?
9 gru 22:47
Nina: Bardzo proszę
9 gru 22:50
zośka: =(√3)2−(√2)2+(√2)2−2*√2*√8+(√8)2=3−2+2−8+8=3
9 gru 22:51
zośka: Zobacz te 3 wzory które napisałam ci w poprzednim zadaniu i spróbuj sama z nich korzystać, bo
inaczej się nie nauczysz
9 gru 22:53
bezendu1990: (3−2)+(2−8+8)=1+2=3
9 gru 22:53
Nina: po raz kolejny dzięki Zośka
9 gru 22:53
Nina: okk i dzięki też Bezendu1990
9 gru 22:54