matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
nana:
Dla jakiej wartości parametru m liczba 2 jest pierwiastkiem wielomianu w(x)=x
3
+(2m−1)x
2
−3x+7
9 gru 22:22
Eta:
W(2)=0
9 gru 22:23
zośka:
w(2)=0
9 gru 22:23
zośka:
8+(2m−1)*4−6+7=0
9 gru 22:24