rozwiąż układ równań y-|x-2|=0 x^2-4x+y^2=-2
jessica: Proszę o pilną pomoc ..
rozwiąż układ równań
y−|x−2|=0
x
2−4x+y
2=−2
Dziękuje z góry za trud
9 gru 22:01
Ajtek:
Dobrze przepisane?
9 gru 22:03
jessica: tak
9 gru 22:03
jessica: Jest to zad 11 z tegorocznych próbnych matur z operona poziom rozsz..
9 gru 22:05
aniabb:

y=|x−2| niebieska
(x−2)
2+y
2=2 czerwona
odp
x=1 y=1 lub x=3 y=1
9 gru 22:06
jessica: Mam jeszcze pytanie.. czy ta −2 nie zrobi różnicy w tym równaniu okręgu?
bo r2=−2 tak?
9 gru 22:12
Ajtek:
Dałem się podejść jak młody

Cześć
aniabb 
.
9 gru 22:13
jessica: nie można przecież zpierwiastkować liczbę ujemną..?
9 gru 22:14