Równanie
Aniołeczek: Rozwiązaniem równania 2x−3/5−3x = 2/7 jest liczba
31/5
− 11/20
11/5
31/20
9 gru 21:40
Aniołeczek: wyciągnie ktoś pomocną dłoń Aniołkowi

?
9 gru 21:44
aniabb: jeśli są nawiasy
14x−35 = 10−6x
20x=45
x=9/4
lub jeśli nie ma nawiasów −x = 2/7 + 3/5
x=−31/35
9 gru 21:49
9 gru 21:51
jagodka1511: 2(5−3x)=7(2x−3)
10−6x=14x−21
−6x−14x=−21−10
−20x=−31
9 gru 22:07
jagodka1511: robisz jak proporcje czyli na krzyż..
9 gru 22:07
aniabb: no tak..3*7 wyszło mi 35

chyba faktycznie czas spać
9 gru 22:08
jagodka1511: hehe

ja jeszcze muszę się pomęczyć..
9 gru 22:09