Logarytm
Lubie placki: Oblicz logarytm:2log2 27−9log8 9
9 gru 21:21
Artur_z_miasta_Neptuna:
log
a b
c = c*log
a b
skorzystaj z tego i doprowadź do logarytmów o tej samej postaci
9 gru 21:23
Lubie placki: Wyszlo mi 3 czy to poprawna odpowiedz

?
9 gru 21:29
Eta:
..=0
9 gru 21:31
Ajtek:
A skąd 3?
9 gru 21:32
Eta:
| | 1 | |
2*3*log23− 9* |
| *2*log23=......... |
| | 3 | |
9 gru 21:32
Ajtek:
O właśnie
Eta 
.
9 gru 21:32
Eta:
9 gru 21:33
asdf: | | log29 | |
2log227 − 9log89 = 2log227 − 9* |
| = 2log227 − 3log29 = log2729 − log2729= |
| | log28 | |
miliard...a nie jakieś 3..
9 gru 21:36
9 gru 21:38
asdf: a ten drugi leciał tak?:
9 gru 21:39
Ajtek:
Tak. Wynika bezpośrednio z tego, co napisała wyżej
Eta 
.
9 gru 21:41