matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyc calka nieoznaczona
MM:
Calka nieoznaczona:
1
∫
dx
xlnx
sinx
∫
dx
1+cos
2
x
9 gru 20:54
k:
w pierwszej podstaw t=lnx
9 gru 20:58
ZKS:
Druga podstawienie cos(x) = t.
9 gru 20:59
Mila:
2) [cosx=t;−sinxdx=dt]
dt
−∫
i wzory podstawowe
1+t
2
9 gru 21:03