PROSZE O POMOC
MONI: WITAM POTRZEBUJE POMOCY UMI MOŻE KTOŚ ROZWIĄZAĆ TAKIE ZADANIA

1,KORZYSTAJĄCZ DEFINICJI LOGARYTMU OBLICZ X GDY:
a) log2(log3x)=0 b) log3[log0,5(x+1)]=1
2,wyznacz dziedzinę funkcji f określonej wzorem :
a) f(x)=log(x−3)+log(8−x)
b) f(x)=7(x+1)√2x+7−5√3x−8
9 gru 20:46
asdf: log2(log3x)=0
log2(log3x)=log1
2log3x = 1
log3x = 1/2
log3x=log
√10
3x=
√10
| | 1 | | 1 | |
W b) masz podstawę logarytmu wewnętrznego= |
| , czy |
| (x+1)? |
| | 2 | | 2 | |
2.
f(x) = log(x−3) + log(8−x)
x − 3 > 0
8 − x > 0
f(x) = 7(x+1)
√2x+7−5√3x−8
9 gru 20:51
asdf: jeżeli tak to:
3x − 8 ≥0 oraz 2x+7−5√3x−8 ≥ 0, część wspólna i masz odp
9 gru 20:56