Rozwiąż równanie
kubek: sin23x − √2sin3x + 12 = 0
9 gru 20:44
asdf: t=sin3x
9 gru 20:47
Ajtek:
Zwiń to do wzoru skróconego mnożenia i później już łatwo.
9 gru 20:47
kubek: Zrobiłem. Doszedłem do tego, że x=
PI12 +
2kPI3. Ale czemu drugi x =
PI4 +
2kPI3
9 gru 20:49
ZKS:
| | 1 | | π | | 3 | |
Bo sin(x) = |
| dla x = |
| ∨ x = |
| π. |
| | √2 | | 4 | | 4 | |
9 gru 20:51
asdf: 1 i 2 ćwiartka
9 gru 20:52
Ajtek:
Nie chowaj się, bo i tak Ciebie widać

Cześć
ZKS 
.
9 gru 20:54
ZKS:
Hej
Ajtek.
9 gru 21:00