funkcje
Martusia: Która z funkcji nie przyjmuje wartości ujemnych :
y=2x+4
y=x2 − 3x + 2
y = ( 12 )2
y= 2x
9 gru 20:29
Skipper:
... ta stała−
9 gru 20:36
Martusia: tzn?
9 gru 20:39
PW: | | 1 | |
Tylko trzecia (jest stała − dla wszystkich x przyjmuje wartość |
| . |
| | 4 | |
Dla pozostałych wystarczy pokazać choćby jeden x (z dziedziny), dla którego funkcja przyjmuje
wartość ujemną (to nie jest trudne).
9 gru 20:39
Martusia: dziękuję bardzo
9 gru 20:41
asdf:
y=2/x
y=x2−3x+2
y=(1/2)2
y=2x+4
9 gru 20:42