trójmiany kwadratowe rozłóż na czyniki liniowe
pawel: x−7x+12
9 gru 19:56
ICSP: to już jest czynnik liniowy
9 gru 19:57
pawel: nie mozliwe
9 gru 19:57
ICSP: x − 7x + 12 = −8x + 12 i to jest czynnik liniowy
9 gru 19:59
Skipper: pewnie "zjadł" kwadrat przy pierwszym x −
9 gru 20:01
pawel: x−3x−10
9 gru 20:02
pawel: zjadlemi co
9 gru 20:03
pawel: pomozecie
mi
9 gru 20:03
bezendu1990: −2x−10=−2(x+5)
9 gru 20:04
pawel: 3x −4x
9 gru 20:07
pawel: 9x−1
9 gru 20:09
9 gru 20:09
9 gru 20:10
asdf: x
2 − 7x + 12?
Licz deltę, albo grupuj:
x
2 − 3x − 4x + 12 = x(x−3) −4(x−3) = ..prawie gotowe
9 gru 20:13