matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja wymierna
jagodka1511:
Jezeli w wielomianach mi wychodzi takie cos np x
2
( x−2) to ten x
2
jest 0 czy sie nie beirze tego pod uwage,bo jak jest x to 0..
9 gru 19:41
Eta:
x
2
(x−2)=0⇒ x=0 −−− pierwiastek dwukrotny v x=2
9 gru 20:13