kombinatoryka
Matius: 1.rzucamy 12 razy kostką do gry.Jakie jest prawdopodobieństwo że cztery razy wyrzucimy co
najmniej piątkę
2.z tali 52 kart losujemy jedną. Sprawdź czy zdarzenia a i B są niezależne gdy a otrzymamy
figurę i B−pika
i tak w pierwszym posłużełem się schematem B. i wychodzi mi takie cuś
n=12
k=4
p=16
q=1−p=56
tylko jak to liczę to wychodzi kosmos wiec nie wiem czy w ogoóle dobrze popodkładałem....
a ! nie ogarniam bo w ogóle mnie nie było na warunkowym
9 gru 19:00
Matius: przepraszam pomyłka, nie ogarniam 2
9 gru 19:03