matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągłość funkcji
Monika:
Zbadać, czy funkcja f : A → R spełnia na zbiorze A warunek Lipschitza:
1
f(x)=
A=(0,ξ) ξ>0
x
funkcja nie spełnia waruku lipschitza. Metoda nie wprost. ∃M>0 takie że ∀x∊R mamy
1
1
y−x
−(x−y)
−1
|f(x)−f(y)|=|
−
|=|
|=
≤|x−y|*|
|
x
y
xy
xy
xy
nie wiem co dalej mam zrobić!
9 gru 18:50
Monika:
9 gru 19:09
Monika:
t
9 gru 19:30
Monika:
9 gru 19:31
Monika:
x
n
=2n y
n
=2n
−1
|n−2n|*|
|≤M|n−2n|
2n
2
−1
lim
n→
∞
≤lim
n→
∞
M
2n
2
0≤M proszę o spr
9 gru 19:34
Monika:
9 gru 19:38
Monika:
9 gru 19:41
Monika:
9 gru 19:47
Monika:
9 gru 20:07
Monika:
9 gru 20:10
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/173244.html
9 gru 20:11
Monika:
9 gru 20:15
Monika:
9 gru 20:20
Monika:
9 gru 20:21
Monika:
9 gru 20:24
Monika:
9 gru 20:25