matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
2^x
Adam:
2
x
=e
ln2
x
=e
x ln2
?
9 gru 18:09
ICSP:
9 gru 18:10
Kpt. Sanders:
Tak, bo: ln(x) = log
e
(x) log(a
x
) = xlog(a)
9 gru 18:12
Adam:
dzieki
9 gru 18:15