niewiem???
Roki: w ostrosłupie prawidłowym czworokątnym krawędź boczna o długości k tworzy z płaszczyzną
podstawy kąt o mierze 45'.Oblicz wysokość ściany bocznej.
27 maj 11:00
Bogdan:

Wskazówki:
Szukane h =
√|EF|2 + (a/2)2
27 maj 11:38
Roki: proszę o rozwiązanie bo nie umiem tego zrobić
27 maj 12:08
Bogdan:

Jeśli sam nie przejedziesz się rowerem, to nie nauczysz się nim jeździć.
Uruchom szare komórki i dokończ zadanie sam. Wszytko masz podane jak na tacy.
| | a√2 | |
Wyznacz a z podanego trójkąta, wiedząc, że: |EF| = |FC| = |
| i |CF| = k. |
| | 2 | |
Mając a wyznaczysz h.
27 maj 12:53
Roki: to już sobie odpuszcze .dzięki za wzkazówki
27 maj 13:55