macierze
elo123: witam!
ponownie dodaje to zad.
dat(ab)−dat(ba)=1 znajdź a i b
pozdrawiam
9 gru 17:39
elo123: up
9 gru 17:52
elo123: up
11 gru 09:06
Artur_z_miasta_Neptuna:
może nie dat tylko det

11 gru 09:27
aniabb:
det(AB) −det(BA) = detA*detB − detB*detA = detA*detB −detA*detB = 0
11 gru 09:37
aniabb: no dobra

macierz A | 1 |
| 2 |
macierz B | 1 −1 |
11 gru 09:49
aniabb: to oczywiście przykładowe macierze..na pewno jest ich więcej
11 gru 09:55
x.:
z tych macierzy wychodzi = 0 a powinno chyba wyjsc =1?
12 gru 10:09
aniabb:
AB = | 1 −1 |
| 2 −2 |
det AB = 0
BA | −1 |
detBA = −1
det AB − detBA = 0− (−1) = 1
12 gru 10:13
elo123: Dziekuje nardzo
13 gru 08:27
elo123: bardzo dziekuje*
13 gru 08:30
elo123: Aniu możesz powiedzieć w jaki sposób udało Ci się dojść do tych liczb w macierzach ?
Pozdrawiam
ps
masz u mnie DUŻĄ CZEKOLADĘ
14 gru 22:04
elo123: up
15 gru 20:29
elo123: up
16 gru 20:26
elo123: up
17 gru 18:38