wykresy funkcji
boroczek: witam! Mam takie dziwne pytanie. Jak narysować wykresy funkcji:
ln(x) i ex. W sensie jakie punkty wybrać do tabelki i jak to policzyć.
9 gru 17:33
boroczek: nie wiem jak sie za to zabrać a nie chce bezmyslnie rysować wykresów
9 gru 18:06
PW: ex pełna fantazja, ale wypada między innymi wybrać x=0 i x=1.
A logarytm to funkcja odwrotna, czyli ma wykres symetryczny do ex względem ...
9 gru 21:48
Mila:

f(x)=e
x zielony
e≈2,7
g(x)=ln(x) pomarańczowy
y=x os symetrii.niebieska
9 gru 23:46