awdawdaw
bolo: moze mi ktos narysowac krok po kroku i napisac przeksztalcenia:
y= − |x+2|
9 gru 17:02
Mati_gg9225535:
1. y=x
2. Tu = [−2,0]
y=x+2
3. y=|f(x)|
y=|x+2|
4. y= − f(x)
y= −|x+2|
9 gru 17:10
bolo: a jak to bedzie wygladac ?
9 gru 18:03
krystek: 1) kreślisz y=x+2
następnie
y=Ix+2I ujemną częśc nad oś OX
i na koniec y=−Ix+2I przez symetryczne odbicie względem osi OX
9 gru 18:12
bolo: wlasnie tak robie, ale odp sa inne dlatego po raz 3 prosze zeby ktos mi narysoal ten wykres.
9 gru 18:25
krystek: a jakie tu odpowiedzi , wykres i jest ok.
9 gru 18:32
bolo: mam tez inne wykresy i zanaczyc wspolna cz plaszczyzny. wszystkie rozumeim, tylko ten wychodzi
mi bledny. Dlatego, 4 raz, prosze o narysowanie tego wykresu, zebym mogl go porownac z
odpowiedziami.
9 gru 18:33
krystek:
9 gru 18:35