y
Niekumaty heh: określ zbiór wartości funkcji f(x)=2x−4x+2
26 maj 23:13
viola: Y=R−{2}
26 maj 23:19
Niekumaty heh: −2 czy 2
26 maj 23:21
xyz: −2 oczywiście
26 maj 23:22
Niekumaty heh: dz
26 maj 23:22
viola: 2
26 maj 23:22
viola: w dziedzinie byłoby −2
a w zbiorze wartości 2
26 maj 23:23
Niekumaty heh: wyznacz 7−my wyraz ciagu wiedzac ze an=n+22n+1
26 maj 23:24
viola: podstaw 7 za n i wylicz
26 maj 23:26
Niekumaty heh: okresl monotonicznosc ciagu o wyrazie ogolnym an=2n+1
26 maj 23:28
viola: wyznacz an+1
i zbadaj różnicę między an+1 i a1
26 maj 23:30
viola: i an
oczywiście
a nie a1
26 maj 23:31
Niekumaty heh: jest problem bo nie wiem jak
26 maj 23:32
Eta:
zbadaj różnicę a
n+1 − a
n
jeżzeli : >0 −−− ciąg rosnący
<0 −−− malejący
= 0 −−− stały:
a
n+1 = 2( n+1)+1 => a
n+1 = 2n +3
więc :
a
n+1 − a
n = 2n + 3 −(2n+1) = 2n +3 −2n −1 = 2 >0
więc ciąg jest jaki



?
26 maj 23:34
Eta: Już chyba po "problemie" ?
26 maj 23:35
Niekumaty heh: dz
26 maj 23:43
Eta:
26 maj 23:43