miejsca zerowe
Sopel: Znajdz miejsca zerowe funkcji f(x) = 2sin(x) − 1 w przedziale <−π; 3π>
9 gru 15:35
krystek: | | 1 | |
2sinx−1=0 i liczysz sinx= |
| |
| | 2 | |
9 gru 15:36
Sopel: to miejsca zerowe będą
| π | | 5π | | 13π | | 17π | |
| ; |
| ; |
| i |
| |
| 6 | | 6 | | 6 | | 6 | |
9 gru 15:40
krystek: masz wybrać z podanego przedziału
9 gru 15:41
Sopel: no to chyba te się zawierają w tym przedziale
9 gru 15:43
krystek: a masz od <−π,
9 gru 15:45
Sopel: jak narysowałem wykres to dla −π mam wartosc 1 a nie 0
9 gru 15:53
krystek: | | 1 | |
a nie masz wartości = |
| w przedziale <−π,0> wypisałeś tylko do <0, 3π> |
| | 2 | |
9 gru 15:56
9 gru 16:21