mata
ziom: 3 kule ołowiane o promieniach 3cm, 4 cm, 5cm przetopiono na jedna duża kule. oblicz pole
powierzchni...
26 maj 22:57
viola: 43π33+43π43+43π53=43πR3
26 maj 23:26
Eta:
ziom czeka na gotowca Violu
26 maj 23:27
ziom: violu i co dalej plis
26 maj 23:31
viola: wylicz R
a następnie podstaw do wzoru na pole kuli
26 maj 23:32
viola: jak podzielisz obustronnie przez 43π
33+43+53=R3
26 maj 23:34
ziom: P = 4пR2 wzór wiem tylko co z tym R
26 maj 23:35
Eta:
3
3 + 4
3 +5
3 = 27 + 64 + 125 = 216
R
3= 216 => R= 6
podstaw do wzoru na P=4 π R
2
P= 4*π*36 => P= 144π cm
2
Dobrej nocki
26 maj 23:39
ziom: viola R to 1.728
26 maj 23:41
ziom: dzięki
26 maj 23:42
Eta:
26 maj 23:42