matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Taylor
Adam:
Taylor: zadania: f(x)=sin(x
2
) x
o
=0 f(x)=ln(1+2x) x
o
=0 ln(1,03) w przybliżeniu 0,001. f(x)=2
x
x
o
=0
9 gru 15:21
Adam:
f(x)=2
x
x
o
=1
9 gru 15:22