matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
asdf:
granice funkcji lim
x→0
sin3xctg5x= [0*(nie istnieje)] =
sin3x
cos5x
lim
x→0
sin3xctg5x = lim
x→0
*3x *
=
3x
sin5x
*5x
5x
3*1
3
=
5
5
dobrze?
9 gru 14:52
Godzio:
Tak
9 gru 14:57