matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbadaj zbieznosc szeregow
Tom92:
PROSZĘ O POMOC
! ZBADAJ ZBIEŻNOŚĆ SZEREGÓW
1
a) E
nlnn
n=2
1
b)E n=1
2n
3
+ 3
n+1
c)En=1
2
n
4+n+4n
2
d) E n=1 (
)
n
2+3n
2
9 gru 14:48