miejsca zerowe
ala: poprawnie wyliczylam?
x1=4−√172*2
x1=4−√174
9 gru 14:33
ala:
x2=4+√172*2
x2=4+√174
9 gru 14:37
ala: prosze o pomoc
9 gru 14:38
ICSP: funkcje mogę sobie wybrać dowolną ?
9 gru 14:38
ala: chodzi mi o sprawdzenie tych miejsc zerowych? czy ta 4 w liczniku sie nie skraca?
9 gru 14:40
ICSP: nie skraca się.
9 gru 14:40
ala:
nie powinno byc x1=−√17 4
x2=√17 4
9 gru 14:45
ala: nie rozumiem czemu
9 gru 14:45
ICSP: NIe
ewentualnie można to zapisać tak :
| | 4 − √17 | | 4 | | √17 | | √17 | |
x1 = |
| = |
| − |
| = 1 − |
| |
| | 4 | | 4 | | 4 | | 4 | |
9 gru 14:49
ala: dzieki
9 gru 15:14