matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równianie
diego662:
Witam, proszę tylko o sprawdzenie równania:
x−5
− 2 = 0
3x+1
x−5
= 2
3x+1
x−5 = 6x+2 −5x = 7
7
x = −
5
9 gru 13:01
ala:
równanie jest dobrze rozwiązane
9 gru 13:05
ICSP:
0 pktt za brak dziedziny.
9 gru 13:05
diego662:
Dzięki
PS. D=R/{−
1
3
}
9 gru 13:09