9 gru 12:50
Kasia: najwazniejsze jest pierwsze i i ostatnie zadanie
9 gru 15:01
Aga1.: 2)
| | n−2 | | n+3−5 | | 5 | |
( |
| )2n+1=( |
| )2n+1=(1− |
| )2n+1= |
| | n+3 | | n+3 | | n+3 | |
| | 5 | |
(1− |
| )n+3)(2n+1)/(n+3)→(e−5)2=e−10,n→∞ |
| | n+3 | |
9 gru 15:17
Kasia: super ! dziękuję
9 gru 17:31
Kasia: a wiecie jak resztę zrobić

?
9 gru 19:41
ZKS:
| | e | |
limx → −e 1 − ln(x + e) = limx → −e ln( |
| ) = ∞ |
| | x + e | |
| | 1 | | 1 | |
f(−e) = |
| = |
| |
| | |−e − e| | | 2e | |
Ta funkcja nie jest ciągła.
lim
x → 1 log(x − 1) = −
∞
f(1) = 1 − e
1 − 1 = 1 − e
0 = 1 − 1 = 0
Ta funkcja nie jest ciągła.
9 gru 20:10