pomocy
Magda: Mam prośbę,czy móglby ktoś mi pomóc zrobić to zadanie,Z góry dziękuje

Ania zrobiła zakupy w pasmanterii.Kupiła 3,5 m granatowej wstążki po 2 zł 70 gr za 1 metr oraz
białą koronkę po 4 zł 30 gr za 1 metr.Za wszystko zapłaciła razem 63,20 zł.O ile więcej metrów
koronki niż wstążki kupiła Ania?
26 maj 22:05
Tomek: 3,5 * 2, 70 = 9,45 − koszt za 3.5 metra granatowej wstazki
63,20−9,45 = 53,75 − tyle pieniedzy wydala na biala koronke
53,75:4,30 = 12,5 −tyle pieniedzy kosztowal 1 m bialej koronki
12,5−3,5 = 9 − roznica miedzy dlugoscia bialej koronki a wstazki
Ania kupiła o 9 metrow wiecej koronki niz wstazki
26 maj 22:15
Magda: dzięki wielkie
26 maj 22:16
Adam: "53,75:4,30 = 12,5 −tyle pieniedzy kosztowal 1 m bialej koronki"
nie
12,5 −tyle metrow kupiła białej koronki, ale wynik się zgadza
26 maj 22:21