| 2 | ||
odwrotności miejsc zerowych −1 | ||
| 3 |
| 1 | 1 | 2 | |||
+ | = −1 | ||||
| x1 | x2 | 3 |
| 1 | ||
x1 = 3 x2 = − | ||
| 2 |
| 1 | ||
x1 = − | x2 = 3 | |
| 2 |
| 5 | 49 | |||
( | ; − | ) | ||
| 4 | 8 |
| 49 | ||
ZW: ( − | ; ∞) | |
| 8 |
| 5 | ||
Funkcja malejąca (−∞; | > | |
| 4 |
| 5 | ||
Funkcja rosnąca < | ;∞) | |
| 4 |
| 1 | ||
Zastosowałem wzory Vietea do wyliczenia miejsc zerowych 3 i − | ||
| 2 |
| 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||
9 gru 12:39
krystek: ok
9 gru 12:41
Mat: Skoro ich suma jest dodatnia jak może wyjść jedno ujemne jedno dodatnie ?
9 gru 12:43
Mat: aj sory myślałam że tam iloczyn byył...
9 gru 12:44
|