Proszę o rozwiazanie
Crystal: 1.Samochód jechał z miejscowosci A do B.Przez pół godziny jechał z prędkoscią 70 km/h a przez
nastepne pół godziny z prędkoscią 80 km/h. Z Ado b jechał godzinę. Oblicz srdnią prędkosci z A
do B.
2.Oblicz: √102+1/2log 16=
Tylko liczba 10 jest do całej tej potęgi;2+1/2log16.
3.Ze wzoru wyznacz V2 :
2
Vś=−−−−−−−−−−−−
1 1
−−− + −−−
V1 V2
I proszę z wytłumaczeniem i jak to zostało zrobione
9 gru 12:07
Eta:
| | sc | |
1/ vśr= |
| , sc= 2s tc= t1+t2 |
| | tc | |
| | s | | s | |
s=v*t t1= |
| , t2= |
| |
| | v1 | | v2 | |
v
1= 70 v
2= 80
| | 2s | | 2v1*v2 | |
vśr= |
| = |
| = ... podstaw dane |
| | | | v1+v2 | |
2/
10
2+(1/2)*log16 = 10
2*10
log√16= 100*4=400
to
√102+(1/2)log16=
√400= .........
v
śr(v
1+v
2)= 2v
1*v
2
v
śr*v
1 +v
śr*v
2= 2v
1*v
2
2v
1*v
2 − v
śr*v
2= v
śr*v
1
v
2( 2v
1−v
śr)= v
śr*v
1
9 gru 12:50
Eta:
I co? ... ni be, ni me, ni kukuryku
9 gru 13:30
Crystal: Dzieki ale dopiero teraz zauwazyłem rozwiazanie
9 gru 13:43
Eta:
9 gru 14:54