matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
dameks:
zdarzenia a i b sa zdarzeniami przestrzeni omega. wiedząc za p(a')=1/4 p(b')=1/3 oraz p(aub)=7/12 oblicz p(AnB)
9 gru 10:58
Skipper:
P(a)=3/4 P(b)=2/3 P(a∪b)=P(a)+P(b)−P(a∩b) ... i walcz−
9 gru 11:54