| 13n + 1 | ||
limn→∞ √ | = | |
| 52n |
| |||||||||||||||||
limn→∞ | = | ||||||||||||||||
|
| 13n+1 | 1 | 13 | 1 | 13 | |||||||||||||||
limn→∞ | * | = | * | = | *0 = 0 | ||||||||||||||
| 52n |
| 52 | ∞ | 52 |
porównałem z wolframem i jest źle...czemu?
| 13n+1 | n(13+1/n) | |||
limn→∞√ | = limn→∞√ | = | ||
| 52n | 52n |
| √25 + x − 5 | ||
limx→0 | jak to policzyć? robię to przez sprzężenie i nie wychodzi ![]() | |
| x |
| 25 + x − 25 | x | |||
limx→0 | = limx→0 | |||
| x(√25 + x+25 | x(√25 + x + 25) |
| x | 1 | |||
No to masz = limx→0 | = limx→0 | . | ||
| x(√25+x+5 | √25+x+5 |