Geometria
Michał Kas: Znajdź odległość między punktami A i B, jeśli
a) A= (1,2) B= (6,−1)
26 maj 21:03
Michał Kas: pomocy prosze
26 maj 21:15
ewaa: musisz to podstawić do miejsca zerowego jeśli się nie myle
26 maj 21:20
Eta:
odległość to długość odcinka IABI = √(xA −xB)2 + ( yA − yB)2
podstaw i policz ...........
26 maj 21:22
Michał Kas: aha dzięki
26 maj 21:24
Eta:
26 maj 21:45
Eta: Zaznacz punkty A(1,2) i B( 6, −1)
to chyba potrafisz

i połącz odcinkiem i po ptokach



!
To przecież
banał
28 maj 20:05
ertert: długość 6cm
29 maj 16:13
Eta:
Niestety , ale nie


!
ertert
IABI=
√ ( 6−1)2 +( −1 −2)2
IABI=
√ 25 + 9
IABI=
√34
29 maj 16:17