matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
kiki:
oblicz wartość wyrażenia: 2cos
2
α−3 , jeśli ctgα=2
8 gru 20:50
Ajtek:
cosx
ctgx=
sinx
cosx
2
=2 ⇒ sinx=
sinx
cosx
sin
2
x+cos
2
x=1 I jazda.
8 gru 20:53