usuwanie niewymierności
matematycznatragedia: Proszę o pomoc
Usuń niewymierność 3√5 + 2 / √5 − 2 = 3√5 + 2 / √5 − 2 razy √5 + 2 / √5 + 2 = 3
√25 + 6 √5 + 2 √5 + 4 / (√5)2 − 22 =3razy 5 + 7 √5 +4 / 1 = 19+ 7 √5 czy to
zadanie jest dobrze
rozwiązane?
8 gru 19:42
XXX: ma byc zamista 7√5 ma byc 8√5
8 gru 20:08
matematycznatragedia: rzeczywiście dziękuję

ale wynik dobry?
8 gru 20:09
Krzysiek : dobry jak poprawisz na 8√5. Ale nie taka tragedia jak to potrafisz zrobic
8 gru 21:38
ght: dziękuję

tragedia bo nigdy nie jestem pewna wyniku tego co zrobie
8 gru 21:39