Zbiór wartości funkcji
ola: Zbiór wartości funkcji f(x)= x2−6x+9 jest określony przedziałem:
a) (−∞,3> b) <3,∞) c) (3,∞) d) (9,∞)
8 gru 19:26
XXX: to jest parabola o ramionach skierowanych do gory jak obliczysz wspolrzedne wierzcholka
paraboli to ZW=<q;+∞) gdzie q to jest druga wspolrzedna wierzcholka paraboli. (q=−Δ/4a)
8 gru 20:10
gunioo: q=0 wiec chyba nie to
po obliczeniu p wyszlo mi p=3
wiec czy to bedzie odp "C" ?
8 gru 20:18
Eta:

f(x)= x
2−6x+9= (x−3)
2 ZW= <0,
∞) tym przedziale jedynie zawiera się <3,
∞)
8 gru 20:23
gunioo: dziekuje
9 gru 17:35