matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
sid:
POmocy: Oblicz sume 35 pierwszych wyrazów ciągu geometrycznego gdzie a1=2 a2=6
26 maj 19:52
tim:
a
2
q =
a
1
Podstaw dane do wzoru na sumę ciągu geom.
26 maj 19:58
sid:
czyli S
35
=2* 1−3
35
/1−3 ?
26 maj 20:08
tim:
Tak.
26 maj 20:10
sid:
26 maj 20:11