ile otrzymamy
nooi: Ile otrzymamy po uproszczeniu wyrażenia (3x+x3)²−(x3−3x)², x nie może
byćrówne 0.
8 gru 17:24
8 gru 17:25
nooi: nie rozumiem jak to zrobic...
8 gru 17:30
krystek: a znasz podany wzór?
np
4x2−9=(2x)2−32=(2x−3)(2x+3) Przypomnij sobie z lekcji
Zastosuj w zadaniau.
8 gru 17:32
nooi: wiem, ale nie umiem go zastosować w podanym przeze mnie przykładzie
8 gru 17:35
krystek: | | 3 | | x | | x | | 3 | | 3 | | x | | x | | 3 | |
[( |
| + |
| )+( |
| − |
| )][( |
| + |
| )−( |
| − |
| )]= |
| | x | | 3 | | 3 | | x | | x | | 3 | | 3 | | x | |
8 gru 17:42