matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geo
Lola:
Pomóżcie . Mam zadanie w którym jest wzór rekurencyjny i mam a
n+1
=
1
3
a
n
i a
n
= a
1
* q
n−1
= 2 *
1
3
n−1
( potęga do
1
3
całej ) i nie wiem jak to wyliczyć dalej
26 maj 19:50