matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wylicz
mika:
Lokata 3−letnia, kapitalizacja odsetek co pół roku. Oprocentowanie zmienne: I−sze półtora roku = 8%, kolejne pół roku = 7% i 3−ci rok = 7,6%. Inflacja w każdym roku = 3%. Ile realnie zarobiłaś na tej lokacie?
8 gru 16:33