znajdź ekstrema i przedziały monotoniczności
marcin: pomocy:
znajdź ekstrema i przedziały monotoniczności
f(x)=4/3
3√x2 (pierwistek jest albo 3 stopnia albo 8, nie mogę się doczytać

)
Co jest prawdziwe:
a.Funkcja w punkcie x=0 posiada minimum z ostrzem.
b.Funkcja w punkcie x=0 nie posiada ekstremum.
c.Dziedziną funkcji jest zbiór liczb rzeczywistych bez zera.
d.Dziedziną funkcji jest zbiór liczb rzeczywistych dodatnich.
e.Funkcja jest rosnąca w całej swojej dziedzinie.
Kompletnie tego zrobić nie umiem.