Proszę o pomoc.
Spajder:

W trójkącie ABC poprowadzono prostą k równoległą do boku AB, która przecięła bok AC w punkcie
M, a bok BC w punkcie N. Jeśli |AM|=a, |AB|=b i |MN|=c, gdzie b>c>a, to odcinek MC ma długość.
8 gru 13:18
Skipper:
... prawidłowo−
8 gru 13:26
Spajder: Heh, ale jak do tego dojść ?
8 gru 13:29
Spajder: Wie ktoś jak to zrobic ?
8 gru 13:45
Skipper:
Tales i przekształcenie
8 gru 13:48
Spajder: Dzięki wielkie, czyli wychodzi na to ze miałem błąd w obliczeniach. Joz wszystko OK !
8 gru 13:58