matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
patryko:
proszę o pomoc oblicz: log36 z 6 log
1
5
z 625 log3 z 9
√
3
log
1
2
z
√
2
log
√
10
log 0,0001
8 gru 12:53
Mati_gg9225535:
log
36
6 = 1/2 log
1/5
625 = −4 log
3
9
√
3
= 3/2 log
1/2
√
2
= −1/2 log
√
10
= 1/2 log0,0001 = −4
8 gru 13:56