Rozwiąż pochodną, bardzo proszę o pomoc
Krzysiek: 1) f(x) = ecos24x
2) f(x) = xe 1x2
3) f(x) = sin3xecos3x
4) f(x) = x√x2+1
8 gru 10:26
Patronus: Chyba wyznacz pochodną?
1) f'(x) = ecos24x * (2cos4x * (−sin4x) * 4)
8 gru 10:49
Krzysiek: a czy możesz pokazać jak robisz to krok po kroku? byłbym strasznie wdzięczny
8 gru 11:03
ICSP: f(x) = ecos24x
f'(x) = ecos24x * (cos24x)' = ecos24x * 2cos24x * (cos4x)' = ecos24x * 2cos4x *
(−sin4x) * (4x)' = ecos24x * (−sin8x) * 4 = −4 ecos24x* sin8x
8 gru 11:54
Mila: Mała literówka u ICSP.
Po pierwszym znaku równości ecos24x *2cos4x*(cos4x)'=
8 gru 15:00
Mila:
2)
f(x)=xe
1/x2
| | 2 | |
f '(x)=e 1/x2+x*e 1/x2*(−2)x−3=e 1/x2(1− |
| ) |
| | x2 | |
8 gru 15:09