matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy !! jak to mam zrobic ?? !!
daniel10:
Oblicz Walca o promieniu 5 wysokosci 10
26 maj 18:31
tim:
Ale co walca?
26 maj 18:31
daniel10:
obwód
26 maj 18:31
Mariusz:
ile ma w pasie
26 maj 18:32
tim:
Jak obwód?
26 maj 18:32
tim:
Taaa. xD
26 maj 18:32
Maniek:
V=pi*r
2
*H S=2pi*r(r+H)=2pir
2
+2pirH
26 maj 18:33
daniel10:
a ciekawe co to jest S
26 maj 18:34
Maniek:
Obw=2 pi * r obwód koła
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=Obw%C3%B3d+ko%C5%82a&btnG=Szukaj+w+Google&lr=&aq=f&oq=
26 maj 18:34
tim:
S − Pole powierzchni całkowitej
26 maj 18:35